Ficțiune
< Ficțiune
Lucia
Citește sample

Lucia

Autor: Bernard Minier

Nr. de pagini: 384

ISBN: 978-606-40-1884-7


Formate disponibile:

 

69.00 RON 46.23 RON

Titlul original: Lucia
Limba originală: franceză
Traducere de: Alunița Voiculescu
Anul apariţiei: 2023

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă


"Un thriller nemaivăzut de la Millenium încoace." – L'Obs

La Universitatea din Salamanca, un grup de studenți la Criminologie descoperă existența unui ucigaș care era sub radar de câteva decenii și care își pune în scenă victimele inspirându-se din picturile renascentiste. La Madrid, anchetatoarea Lucia Guerrero își găsește partenerul răstignit pe un Calvar și pornește pe urmele bărbatului supranumit „ucigașul cu lipici".
Toți se vor confrunta cu propriul trecut, cu cele mai profunde frici și cu un adevăr mai abominabil decât toate legendele și miturile.
Un festin literar pe care-l veți savura pe nerăsuflate și care are teama, misterul, teroarea și angoasa ca feluri principale. Pictura barocă este aperitivul incitant, iar mitologia — desertul opulent.

"Lucia Guerrero are aceeași hotărâre de războinică obstinată ca și Lisbeth Salander a lui Stieg Larsson." – L'Obs

"Legende tulburătoare, picture baroce, Metamorfozele lui Ovidiu, spirite tulburate: toate se aliniază într-o poveste complexă... și absolut terifiantă." – Le Journal de Quebec

"Cititorii se vor bucura de noua călătorie oferită de acest maestru al thrillerului și cu siguranță se vor atașa de Lucia, puțina lumina dintr-o lume tenebroasă." – Le Figaro

"Cred că, odată ce cititorii o vor cunoaște, o vor iubi pe Lucia la fel cum îl iubesc pe Martin Servaz. Nu se preface nici în acțiuni, nici cu emoțiile ei. Le trăiește pur și simplu, este autentică." – Bernard Minier

Bernard Minier s-a născut în 1960 la Béziers. A lucrat mulți ani ca inspector vamal înainte să debuteze, în 2011, cu romanul Înghețat (Trei, 2019), care s-a bucurat de un mare succes de public și de critică, obținând Prix Polar la Festival de Cognac (2011), Découverte Polars Pourpres (2012) și Prix de l’Embouchure (2012). Romanul a fost ecranizat sub forma unui serial de Gaumont și M6, fiind disponibil pe Netflix.
Lucia s-a vândut în peste 200 000 de exemplare în Franța.
În zece ani, Bernard Minier a vândut peste 4,8 milioane de exemplare ale romanelor sale. În 2020, a intrat în Top 10 cei mai citiți autori francezi din Franța și a urcat pe locul 6 în 2021. Cărțile lui Bernard Minier sunt traduse în 25 de limbi.
În prezent, locuiește în Essonne, la sud de Paris. Îl puteți urmări pe www.bernard-minier.com.
De același autor, la Editura Trei au mai apărut romanele Înghețat (2019), Cercul (2020) și Noaptea (2022).
   
   
Închide preview
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA