Nu aveți produse în coș
Descriere
Cartea de faţă este scrisă de un proaspăt diagnosticat cu diabet şi soţia lui. Niciunul dintre noi nu are studii de specialitate în nutriţionism sau medicină. Principiul de selecţie a reţetelor
a fost folosirea de ingrediente sărace în carbohidraţi, colesterol, sodiu şi eliminarea, pe cât posibil, a prăjirii în ulei.
Multe dintre reţetele selectate iniţial au suferit modificări fie prin înlocuirea alimentelor bogate în carbohidraţi, prezente în cantităţi mari, cu alte alimente sărace în carbohidraţi, fie prin micşorarea consistentă a gramajelor lor şi completarea cu alte alimente „prietenoase" cu diabeticii.
Aceste reţete sunt doar un punct de plecare pentru dumneavoastră. Puteţi crea propriile reţete consultând tabelele nutriţionale ale specialiştilor în domeniu şi folosind alimente preferate cu aport scăzut de carbohidraţi.
Restricţiile legate de alimentele ce trebuie consumate cu precauţie probabil că vă vor îngreuna demersul, însă veţi reuşi în timp să vă creaţi reţete delicioase personalizate.
Nu uitaţi ca de fiecare dată când creaţi o reţetă nouă să cântăriţi alimentele şi să calculaţi aportul nutriţional per porţie.
Și nu în ultimul rând, fixaţi un meniu zilnic care să nu depăşească acea cantitate maximă de carbohidraţi, colesterol şi sodiu recomandată de medicul dumneavoastră.
A scrie o carte de reţete pentru diabetici a venit nu ca un moft, ci ca o necesitate: nu găseam pe piaţă nicio lucrare pe această temă. Apăruseră vreo două sau trei, dar se epuizaseră.
Mai întâi am căutat să aflu câţi carbohidraţi are fiecare aliment. Aveţi la finalul cărţii tabelul cu rezultatele acestui demers. Apoi, Luiza a început să-mi gătească mâncăruri în baza unor calcule, aşa încât să nu depăşesc cele
180 de grame de carbohidraţi la care aveam dreptul zilnic. Această carte este povestea culinară a câtorva săptămâni din viaţa mea. Fiecare dintre reţetele de aici este făcută în casă, gustată de mine şi recomandată necondiţionat. Vă invit la o degustare ca între noi, diabeticii. Poftă mare şi… Jos glicemia!
Afișează mai mult
a fost folosirea de ingrediente sărace în carbohidraţi, colesterol, sodiu şi eliminarea, pe cât posibil, a prăjirii în ulei.
Multe dintre reţetele selectate iniţial au suferit modificări fie prin înlocuirea alimentelor bogate în carbohidraţi, prezente în cantităţi mari, cu alte alimente sărace în carbohidraţi, fie prin micşorarea consistentă a gramajelor lor şi completarea cu alte alimente „prietenoase" cu diabeticii.
Aceste reţete sunt doar un punct de plecare pentru dumneavoastră. Puteţi crea propriile reţete consultând tabelele nutriţionale ale specialiştilor în domeniu şi folosind alimente preferate cu aport scăzut de carbohidraţi.
Restricţiile legate de alimentele ce trebuie consumate cu precauţie probabil că vă vor îngreuna demersul, însă veţi reuşi în timp să vă creaţi reţete delicioase personalizate.
Nu uitaţi ca de fiecare dată când creaţi o reţetă nouă să cântăriţi alimentele şi să calculaţi aportul nutriţional per porţie.
Și nu în ultimul rând, fixaţi un meniu zilnic care să nu depăşească acea cantitate maximă de carbohidraţi, colesterol şi sodiu recomandată de medicul dumneavoastră.
A scrie o carte de reţete pentru diabetici a venit nu ca un moft, ci ca o necesitate: nu găseam pe piaţă nicio lucrare pe această temă. Apăruseră vreo două sau trei, dar se epuizaseră.
Mai întâi am căutat să aflu câţi carbohidraţi are fiecare aliment. Aveţi la finalul cărţii tabelul cu rezultatele acestui demers. Apoi, Luiza a început să-mi gătească mâncăruri în baza unor calcule, aşa încât să nu depăşesc cele
180 de grame de carbohidraţi la care aveam dreptul zilnic. Această carte este povestea culinară a câtorva săptămâni din viaţa mea. Fiecare dintre reţetele de aici este făcută în casă, gustată de mine şi recomandată necondiţionat. Vă invit la o degustare ca între noi, diabeticii. Poftă mare şi… Jos glicemia!
Recomandări de lectură:
Bestseller categorie: