Sumar coș
Nu aveți produse în coș
TOTAL
Lei

Despre noi

Editura TREI a apărut la jumătatea deceniului '90, într-o perioadă în care piaţa editorială românească de-abia se dezmorţea, încercând să se reabiliteze după lunga penurie de carte din perioada comunistă.

Iniţiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliză la Facultatea de Filosofie şi Silviu Dragomir, proaspăt absolvent al acestei facultăţi, veneau dintr-o zonă culturală care fusese afectată în modul cel mai grav de ideologie şi interdicţie. Şi-au propus să publice psihanaliză, un gen de carte aproape inexistent până în acel moment în România. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliză" a editurii devenind o autoritate în domeniu şi oferind cititorilor români, în premieră, ediţii complete ale operelor lui S. Freud şi C. G. Jung, mai întâi, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.

Acesta a fost doar începutul. Pe măsură ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academică, psihologie practică, eseu), s-a dezvoltat şi un departament de ficţiune, bazându-se iniţial pe o selecţie de romane cu tentă psihologică, strâns legată de specificul editurii, după care aria tematică s-a diversificat.

Din 2007, TREI a devenit un grup editorial care include alte două edituri:

-- Pandora M, editură ce publică "Funky Fiction": o literatură contemporană cu şi despre atitudini rebele, nonconformiste, provocatoare. Număr anual de titluri: 12
-- Lifestyle: cărţi care îţi "amenajează" timpul liber şi viaţa practică; cărţi despre rafinamente culinare, vinuri de soi, amenajări interioare, întreţinere corporală şi bunăstare cotidiană.

Grupul editorial TREI, număr de titluri publicate:
- 2006: 45 de titluri
- 2007: 60 de titluri
- 2008: 100 de titluri
Colecţii:


PSIHOLOGIE-PSIHOTERAPIE publică lucrări de înalt nivel teoretic, atât autohtone cât şi străine. Principalele orientări sunt:
- manuale universitare româneşti şi occidentale
- tratate şi dicţionare
- lucrări fundamentale în psihoterapie, aparţinând principalelor orientări contemporane (psihologie cognitiv-comportamentală, tranzacţională, Gestalt, experenţială etc.)
Lucrărilor dedicate psihoterapiei, se adaugă şi prestigiosul American Journal of Psychotherapy , ediţia în limba română, cu o apariţie trimestrială, oferind publicului românesc informaţii, comentarii şi dezbateri despre principalele orientări din psihoterapia contemporană (comportamentală, psihodinamică, spirituală şi experenţială).

*Colecţia este coordonată de Simona Reghintovschi.


PSIHOLOGIE PRACTICĂ răspunde nevoii de cunoştinţe de psihologie utilizabile în viaţa cotidiană. Teme precum iubirea, cuplul, agresivitatea, ura, relaxarea, opoziţia altruism-egoism, sexualitate, funcţionarea psihicului, etc. sunt abordate de renumiţi psihologi contemporani, într-o manieră clară, pe baza a numeroase exemple, la care se adaugă soluţii practice.

*Colecţia este coordonată de Prof. Dr. Vasile Dem Zamfirescu.


PSIHOLOGIA PENTRU TOŢI - o colecţie care oferă cunoştinţe corecte şi accesibile despre toate aspectele în care sufletul contează. Astfel sunt înlăturate erorile şi miturile conţinute în psihologia populară. Colecţia se adresează tuturor celor care doresc să intre în contact cu descoperiri şi teorii de ultimă oră. PSIHOLOGIA PENTRU TOŢI este o propunere inedită care vine în completarea colecţiilor tradiţionale ale Editurii Trei: seria "Psihologie-Psihoterapie" care are o alură academică şi seria "Psihologie practică", axată pe recomandări şi soluţii inspirate din experienţa profesională a autorilor, consilieri şi psihoterapeuţi celebri.

*Colecţia este coordonată de Simona Reghintovschi


BIBLIOTECA DE PSIHANALIZĂ este cea mai veche colecţie a Editurii TREI, incluzând peste 100 de titluri. În această colecţie au fost publicaţi în primul rând autorii clasici ai domeniului: Freud, Jung, Klein, Dolto, etc.

Seria Freud, care include 17 volume, este disponibilă integral. Din seria Jung de Opere complete, care în final va însuma 18 volume, au fost publicate până în prezent 10. Din cele 4 volume ale seriei Opere complete de Melanie Klein, două sunt deja disponibile pe piaţă. Françoise Dolto este reprezentată prin 5 volume, D.W. Winnicot cu 6. De asemenea, proiectele noastre editoriale includ diverse tratate şi dicţionare de specialitate, care sperăm că vor răspunde necesităţilor acestui segment de public, aflat în continuă creştere.

*Colecţia este coordonată de Prof. Dr. Vasile Dem Zamfirescu.


" EROSCOP" şi " FICTION CONNECTION" sunt cele două colecţii de literatură pe care le propune editura noastră. Prima se plasează sub semnul unei atitudini care, de la apariţie până în prezent, a constituit marca editurii Trei: aceea de a detabuiza prin ceea ce publică anumite zone considerate problematice sau "păcătoase" ale umanului, de a ataca tematici plasate sub semnul cenzurii, de a publica texte ce nu se sfiesc să abordeze trăiri abandonate la limita reprobabilului. O colecţie "care pătrunde cu adevărat în miezul tenebros al pasiunilor omeneşti", avea să spună Pascal Bruckner în 2007, când s-a hotărât să se asocieze echipei noastre editoriale. Cât despre "Fiction Connection", ea nu este o colecţie axată pe o temă anume, ci mai repede o zonă literară generoasă, care propune lecturi plăcute, captivante, interesante, reconfortante.

*Colecţia Eroscop este coordonată de Magdalena Mărculescu şi Pascal Bruckner.
*Colecţia Fiction Connection este coordonată de Magdalena Mărculescu.