Eveniment

Frederic Beigbeder vine în România!

Data: 2011-08-19

Noconformistul scriitor francez, Frederic Beigbeder vine în România între 20 şi 22 august, la invitaţia Gazetei Sporturilor şi a Editurii Trei. Beigbeder va lansa în România două dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale, în ediţie de chioşc, împreună cu Gazeta Sporturilor.
Este vorba despre "Dragostea durează trei ani" şi "13,99 lei", care vor apărea cu ziarul de sport miercuri, 24 august, respectiv, miercuri, 31 august.

Cele două cărţi fac parte din seria de şase bestseller-uri lansată de Gazeta Sporturilor şi care mai cuprinde romanele altor doi autori francezi care au marcat literatura ultimilor ani: Pascal Bruckner ("Luni de fiere" şi Hoţii de frumuseţe") şi Marc Levy ("Şi dacă e adevărat…" şi "În altă viaţă").

Cărţile se găsesc la toate chioşcurile de ziare din ţara împreună cu Gazeta Sporturilor, la un preţ cu 60% mai mic decât cel obişnuit. Un volum şi ziarul costa doar 13.99 lei.

Romanul „Dragostea durează trei ani" are o teză pe cât de simplă, pe atât de cinică: amorul are un timp de evoluţie şi disoluţie inconturnabil. Trei ani. Sătul până la greaţă de Anne, splendida lui soţie, Marc Marronnier se îndrăgosteşte isteric de Alice cea cu picioare lungi. Divorţează de Anne (cei trei ani de supravieţuire a dragostei se scurseseră) şi reuşeşte, după teribile tribulaţii, s-o divorţeze şi pe Alice. Cu care se căsătoreşte. Romanul uzează, ca şi "13,99 lei", de acelaşi cinism sulfuros, aplicat acum sentinţelor despre iubire. Concluzia pulverizează aşteptările: bărbatul, fiind structural poligam, este nevoit să zappeze toate femeile pe care le întâlneşte.

Romanul lui Beigbeder, "13,99 lei", începe abrupt: "Totul este provizoriu: dragostea, arta, planeta Pământ, dumneavoastră, eu. Moartea este inevitabilă, dar ia pe toată lumea prin surprindere."
"Oamenii nu ştiu ce vor până nu li se propune acel lucru".
Sub semnul acesta stă "13,99 lei", una dintre cărţile cele mai importante ale lui Frederic Beigbeder, unde autorul demontează, treptat şi fără scrupule, fascinaţia advertising-ului.

Frederic Beigbeder va avea o sesiune de autografe pentru ediţia de chioşc care se lansează împreună cu Gazeta Sporturilor a cărţii "Dragostea durează trei ani" sâmbătă, ora 19:30 în La Muse Teatrul de pe Lipscani după spectacolul aniversar al piesei de teatru cu acelaşi nume care va începe la ora 18:00, spectacol al Companiei de Teatru D'AYA.

Sursa: Redactia Editura TREI < inapoi

| EVENIMENTE |

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA