IMPORTANT: Comenzile plasate în perioada 30 aprilie - 6 mai vor fi procesate și expediate începând cu 7 mai, în ordinea primirii acestora. Vă dorim Sărbători fericite!
Psihologie
< Psihologie
Spune-mi adevărul despre iubire. 13 povestiri din cabinetul terapeutului
Citește sample

Spune-mi adevărul despre iubire. 13 povestiri din cabinetul terapeutului

Autor: Susanna Abse

Nr. de pagini: 264

ISBN: 978-606-40-1881-6


Formate disponibile:

 

59.00 RON 44.25 RON

Titlul original: Tell Me the Truth About Love: 13 Tales from Couple Therapy
Limba originală: engleză
Traducere de Mihaela Olinescu
Format: 14.5X20.5
Anul apariţiei: 2023


Venim pe lume programați pentru iubire. Fiecare dintre noi, deși nu a crescut neapărat cu doi părinți, are o structură internă profundă bazată pe ideea de legătură intimă. Prin studiile de caz prezentate în această carte, bazate pe experiența clinică acumulată în peste 35 de ani de practică a psihoterapiei de cuplu, Susanna Abse încearcă să clarifice unele dintre temele universale și eternele dileme cu care ne confruntăm în relații, acele lucruri care leagă cuplurile, dar care, mult prea des, le și despart. Fiecare capitol spune o poveste care reprezintă probleme și tipare de comportament pe care autoarea le-a văzut în diferite forme în cabinet și oferă adevăruri despre nevoia umană de celălalt, despre realitatea vulnerabilității noastre, despre inevitabilitatea dependenței și despre teama de ea. Și despre transformarea relațiilor, prin înțelegerea mai profundă, mai bogată, mai nuanțată, a noastră și a celuilalt.

Susanna Abse este psihoterapeut de orientare psihanalitică și practică terapie individuală, de familie și cuplu de peste 35 de ani. A condus The British Psychoanalytic Council și face parte din Tavistock Institute for Medical Psychology. A scris numeroase lucrări despre terapia de cuplu și relațiile din familie.


Aproape toate relațiile de dragoste intimă au atribute ale copilăriei: folosim cuvinte de alint unii cu alții și ne cuibărim unul lângă altul, ne mângâiem și ne jucăm. Chiar dragostea fizică oferă ocazia pentru mângâieri și supt și gâdilat și explorări într-un mod pe care viața adultă în general nu îl oferă. Recent, pe o plajă din Grecia, am urmărit cum partenerii dintr-un cuplu băgau fire de iarbă unul în nasul celuilalt – testând cât timp putea suporta fiecare. Izbucnind în râs, am observat cât de îndrăgostiți erau și cât de mult îi lega caracterul lor copilăros.
Susanna AbseDin experiență, știu că o aventură poate fi uneori un catalizator pentru ceva mult mai satisfăcător, mai ales când într-o relație s-a evitat orice conflict, ducând la ceva plictisitor și lipsit de viață. În relațiile lipsite de conflicte, adesea nu există deloc sex, dar descoperirea unei aventuri poate declanșa dorința și dintr-odată partenerii fac dragoste cu pasiune. De ce oare se întâmplă așa? O parte a explicației constă în faptul că acum, cu cărțile pe masă, dispare orice siguranță în privința viitorului și sexul devine o modalitate prin care partenerii își oferă reciproc asigurări, restabilesc iluzia unui sentiment de siguranță. Dar am observat și că o aventură îi poate face pe partenerii dintr-un cuplu să se vadă diferit; să fii dintr-odată separat și dorit de altcineva poate aduce un nou entuziasm și o nouă dorință.
Susanna Abse


Cuprins


Introducere

Partea întâi — Legături fragile
Victoria și Rupert refuză să iasă din casa de păpuși
Jack și Jill se rostogolesc la vale
Kristof continuă să-și sărute broscoiul
Soarta conspiră și Rapunzel își coboară pletele
Bear învață despre „Frumoasa și Bestia"

Partea a doua — Trădarea

Kamal descoperă cine a dormit în patul lui
Rhoda mușcă din mărul otrăvit
Don Juan se maturizează și se așază la casa lui
Scufița Roșie îl apără pe lupul în haine de oaie

Partea a treia — Sânge din sângele tău
Bina și Shapiro scot din pălărie un copil
Gabrielle și Johannes suflă și dărâmă casa de paie, apoi
o reconstruiesc
Kelly Anne devine mama vitregă cea rea

Postfață
Mulțumiri

   
Colectie coordonata de Simona Reghintovschi

   
Colectie coordonata de Simona Reghintovschi
Închide preview
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA