Fiction Connection
< Fiction Connection
Împărăția Cerurilor

Împărăția Cerurilor

Autor: Emmanuel Carrère

Nr. de pagini: 592

ISBN: 978-606-719-477-7


Produsul nu este disponibil momentan

Titlul original: Le Royaume
Limba originală: franceză
Traducere de: Doru Mareș
Anul apariţiei: 2016

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

Această carte a apărut cu sprijinul Programelor de publicare ale Institutului Francez


Premiul literar Le Monde

Cea mai bună carte a anului – revista Lire

Plecând de la propria experiență religioasă, Emmanuel Carrère își imaginează, cu abilitatea unui anchetator, începuturile creștinismului și urmărește totodată parcursul și învățăturile apostolilor Luca și Pavel. De asemenea, în demersul său, încearcă să înțeleagă de ce credința continuă să aibă o putere atât de mare de două mii de ani încoace.

Deși astăzi se declară agnostic, Carrère evocă fervoarea religioasă de care a fost cuprins la începutul anilor 1990, când asista constant la toate slujbele, citea și comenta pasaje din Biblie.

Cartea sa reprezintă însă și o meditație asupra istoriei, asupra însemnătății creștinismului în lumea de azi și asupra felului în care acesta ne influențează pe toți, credincioși și necredincioși laolaltă.

Împărăția Cerurilor e o carte complexă, desăvârșită, în același timp sobră și jucăușă, impetuoasă și interiorizată, savantă și pe înțelesul tuturor. Este, cu siguranță, capodopera lui Carrère.

„Precum ultimele patru cărți ale mele, Împărăția Cerurilor este și ea o carte despre mine.

Când scriu, mă las absorbit de o arheologie personală. E ca și cum aș face ședințe de psihanaliză ca să mă cunosc mai bine, dar și ca să progresez, să devin o ființă mai bună în sens moral, dar nu numai: dacă ajung să mă domin, sper să devin mai conștient de mine însumi, însă și mai liber." Emmanuel Carrère

Împărăția Cerurilor este o investigație extraordinară, în care autorul își demonstrează talentul de jurnalist, de exeget, de istoric, dar și de romancier, în timp ce ne lasă să pătrundem în culisele propriului scris. " Madame Figaro

O uriașă realizare literară." Le Nouvel Observateur

Această poveste despre începuturile creștinismului tulbură și fascinează deopotrivă." Télérama

Emmanuel Carrère este unul dintre cei mai prestigioşi scriitori francezi contemporani. Licenţiat în studii politice, este, de asemenea, scenarist şi regizor. A debutat în 1982, cu un eseu dedicat cineastului german Werner Herzog, dar primul său roman, L’Ami du jaguar, a apărut în 1983. A devenit celebru prin romanele sale care îmbină adevărul biografic cu ficţiunea şi care au fost recompensate cu numeroase premii, printre acestea numărându-se: Prix Femina, Grand Prix Marie Claire du Roman d’Emotion, premiul cititorilor publicaţiei L’Express, Premiul Crésus şi Premiul Globe de Cristal.
La Editura Trei, de acelaşi autor, au apărut Limonov (Prix des Prix şi Prix Renaudot), Alte vieţi decât a mea, Un roman rus, Ora de schi, Adversarul.

   
Colectie coordonata de Magdalena Marculescu
   
Colectie coordonata de Magdalena Marculescu
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA