Fiction Connection
< Fiction Connection
Copiii libertăţii

Copiii libertăţii

Autor: Marc Lévy

Nr. de pagini: 344

ISBN: 978-973-707-908-4


Produsul nu este disponibil momentan

Titlul original: Les enfants de la liberté
Publicată de: Éditions Robert Laffont, S.A., Susanna Lea Associates, Paris, 2007
Limba originală: franceză
Traducere de: Ileana Busuioc
Anul apariţiei: 2014

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă


O carte despre iubirea frăţească, despre prietenie şi adolescenţa cu dorinţele, energia şi idealurile sale

Claude şi fratele lui, Raymond, zis Jeannot, se înrolează în brigada Marcel Langer din Toulouse, parte a mişcării de Rezistenţă şi formată din imigranţi de diverse naţionalităţi, în lupta contra ocupaţiei naziste şi a colaboraţioniştilor francezi.
Fiind pe rând deportaţi, întemniţaţi, torturaţi, copiii Rezistenţei au devenit adulţi mult prea devreme, într-un mod sumbru şi brutal.
Romanul lui Marc Levy spune povestea emoţionantă a acestor adolescenţi prinşi în vâltoarea celui de-al Doilea Război Mondial.

Iată o fărâmă din povestea lui Charles, Claude, Alonso, Catherine, Sophie, Rosine, Marc, Émile, Robert, prietenii mei spanioli, italieni, polonezi, unguri, români, copii ai libertăţii. -- Marc Levy

Pentru cititorii francezi, Marc Levy întruchipează un destin de basm: ajuns târziu la literatură, acest autor, pe cât de discret, pe atât de melancolic, s-a impus încă din momentul în care primul său manuscris a încăput pe mâna editorului, scenariul corespunzător fiind imediat cumpărat de compania de film a lui Steven Spielberg. Astăzi, el a devenit la noi scriitorul cel mai popular. Secretul său? Un adevărat simţ al povestirii, o extraordinară capacitate de a capta mitologia timpurilor noastre, un romantism inalterabil care pune mai presus de orice o scriitură eficace, foarte americană, ce merge direct la scop. Miracolele nu se explică, se constată. -- Pascal Bruckner

La Editura Trei au apărut următoarele romane ale lui Marc Levy:
?i dacă e adevărat...
În altă viaţă
Unde eşti
Prietenii mei, iubirile mele
Şapte zile pentru o eternitate
Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus
Prima zi
Prima noapte
Hoţul de umbre
Strania călătorie a domnului Daldry
?i dacă aş mai trăi o dată
Te voi revedea
Mai puternic decât frica


Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărţile lui sunt traduse în 47 de limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din ţările în care este publicat.
Născut în 1961, la Paris, Marc Levy a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai întâi voluntar la Crucea Roşie, apoi antreprenor în SUA, după care a fondat una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franţa.
Cariera sa de scriitor a demarat cu maximum de succes în anul 2000, când a publicat romanul Şi dacă e adevărat…, vândut în întreaga lume în milioane de exemplare şi ecranizat de Steven Spielberg (2005).
În prezent, Marc Levy trăieşte la New York.

   
Colectie coordonata de Magdalena Marculescu
   
Colectie coordonata de Magdalena Marculescu
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA